Szemüveg, ami egyből posztolja a Facebookra, amit látunk

Képtalálat a következőre: „plastic”

A Snapchat fejlesztői 2016-ban adták ki első hardverüket, a Spectacles névre hallgató kamerás szemüveget, amiből most egy második generációs változat is jön. Külsőre nem várhatunk sok változást (a vékonyabb keretet leszámítva), de belül fejlettebb elektronika fogja rögzíteni a felvételeket. Fotókat 1642×1642, míg mozgóképeket már 1216×1216-es felbontásban készít, és kap egy másodlagos mikrofont is.

Három új árnyalattal is bővül a színválaszték, elérhetővé válik ónix, rubint, zafír színekben, és mivel vízálló kialakítású a kütyü, ezért nem okoz gondot, ha a víz alatt akarjuk dokumentálni az algákat.

Az új Spectacles 150 dollárba (kb. 39 ezer forint) kerül majd, ami mindössze 20 dollárral drágább mint az első kiadás,  ez pedig nem is rossz a vékonyabb kialakításért, a megnövelt felbontásért és a vízállóságért cserébe.

A kamera 115 fokos, nagylátószögben körfelvételt rögzít.
Nagyon látványos, amikor telefonon nézzük meg az eredményt, hiszen függőlegesen és vízszintesen is tarthatjuk, attól függően, melyik részét akarjuk nézni. Úgy kell elképzelni, mintha a mobil kijelzője lenne hosszában a kör átmérője, így szabadon forgathatjuk a készüléket, hogy újabb részletek bukkanjanak fel.

SZINKRONIZÁLÁS MOBILLAL
A szemüveg hátránya, hogy Snapchat appal lehet csak szinkronizálni a videókat.

Először be kell kapcsolani a wifit és a Bluetooth-t – ha HD-minőségben akarjuk a videókat megőrizni, azt csak wifin tudja továbbítani a szemüveg.
A Snapchat appban rányomunk a bal felső sarokban a saját profilunkra.
A szemüvegen be kell nyomni a rögzítésre szolgáló gombot, miközben ránézünk a saját Snap-kódunkra.
Ha minden jól megy, és a két eszköz összekapcsolódik, akkor már csak a Spectacles nevét kell megadni, és létrejön a kapcsolat.

Képtalálat a következőre: „screenshot”

A felvételeket automatikusan szinkronizálja a Snapchat app galériájába (Memories), ezt az app főoldalán a kamera gomb alatt találjuk.
A Memories/Specs fülön sorra jelennek meg a videók. Ezeket aztán törölhetjük és megoszthatjuk.
A MEGOSZTÁS NEM LEÁNYÁLOM
S akkor jön a fekete leves: a megosztás – ahogy a 360 fokos Samsung gömbkamerával is éppen ezzel szenvedtünk a legtöbbet. A köralakú videókhoz automatikusan tesz egy fehér keretet a Snapchat, amikor azt külső appokba akarjuk küldeni.

Mivel összerúgták a port a Facebook által felvásárolt Instagrammal, amiért a képmegosztó folyamatossan koppintja legújabb fejlesztéseiket, funkcióikat, ezt az opciót nem kínálja fel automatikisan a megosztásra bökve.

A videót ki kell exportálni például egy felhő tárhelyre (iCloud, Google Photos vagy Drive), hogy onnan tudjuk továbbosztani. Legkönnyebb YouTube-ra feltölteni a videókat, de a felhőből vagy a gépre lementve már Facebookon vagy Twitteren is meg tudjuk osztani.

Azzal viszont számoljunk, hogy a Spectacles-zel való videózás és megosztás nem két másodperc.Ha több felvételt kell a telefonra átlőni, az akár negyed óráig is eltarthat. Onnan felhőbe lőni, s úgy továbbosztani pedig újabb értékes perceket vesz el. Így ez nem az az instant videomegosztás, amire manapság a legtöbben vágynak, hogy ott, akkor, azonnal tudjanak a helyszínről posztolni.

Főleg, hogy ha nincs wifi, akkor bluetoothon kell megosztani, azaz oda a HD-minőség.

A Facebookon is népszerű élő közvetítést is jobb ha elfelejtjük, ez a szemüveg nem alkalmas rá.
S akkor a trendi szelfikről is jobb, ha lemondunk, a Spectacles “befelé” nem tud rögzíteni, arra alkalmas, hogy az általunk látottakból megőrizzünk pár morzsát.
Viszont a Snapchat is éppen erről szól: 24 óráig fennmaradó üzenetek, videók, képek és matricák, maszkok tömege, ami a határidő lejártával végleg eltűnik. Az app legfrissebb újítása megkönnyíti, hogy az ismerősöket kövessük, egy világtérképen láthassuk posztjaikat.

$ß cooler

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.