Edward és Lorraine a démonokat fenékberúgó házaspár az egyház is felfigyelt rájuk

Több mint 4000 (!) szellemjárás ügyében nyomoztak életük során, a Vatikán engedélyével végezhettek ördögűzést, számtalan ismert kísértetfilm merített inspirációt a munkáikból, mégis sokan azt mondják, hogy egyszerű csalók, akik csak abban jók, hogy rémtörténeteket találjanak ki. Bemutatjuk a világ leghíresebb kísértetvadászait, Ed és Lorraine Warrent.

Kapcsolódó kép

Amikor egy természetfölötti szellem- és démontevékenységet bemutató horrorfilm azzal a felirattal kezdődik, hogy “Igaz történet alapján”, a nézőben joggal merül fel a kérdés: mindez valóban megtörténhetett? Márpedig aki jegyet váltott a Démonok között, az Annabelle vagy a Kísértetjárás Connecticutban című filmekre, netán érdekli a júniusban a magyar mozikban landoló Démonok között 2., az könnyen ilyen helyzetbe kerülhetett/kerülhet. A fenti filmek ugyanis – sok hasonszőrű társukkal együtt – Ed és Lorraine Warren munkásságán alapulnak, akik több mint fél évszázadon át üldözték az ártó szellemeket nagyrészt az Egyesült Államokban és Angliában.

Kapcsolódó kép

A kezdetek
A történet kezdetéhez persze vissza kell mennünk egészen a gyerekkorukig, ahol állításuk szerint mindkettejüket érték a természetfelettivel kapcsolatos élmények. Míg Lorraine ugyan kísértetet nem látott gyerekként, de a lánykollégiumban azon kapta magát, hogy látja az emberek auráját, és ez által sokszor többet tud róluk, mint ők önmagukról. Ezzel szemben Ed egy gyerekkori szellemjárásnak köszönhette a téma iránti érdeklődését, ugyanis családjával egy kísértetházban lakott, ahol számos alkalommal lehetett furcsa zajokra/zörejekre figyelmes, és egy ilyen zajos éjszaka találkozott szembe egy öregasszony rémisztő alakjával, ami egészen a szobájáig követte őt.

Képtalálat a következőre: „démonok között 2 igaz története”

Tizenhat éves korukban a sors összehozta kettőjüket, a szerelemből később házasság lett, és miután a férfi visszatért a II. világháborús frontról, nyakukba vették az országot, hogy Ed festői tehetségéből éljenek meg. Képenként négy-öt dollárt is kaptak, ami akkoriban szép summának számított, és vígan megéltek belőle. Mivel amúgy is utazgattak, Ed kitalálta, hogy látogassák meg a környék híres kísértetjárta házait. Ha csak úgy bekopognak, valószínűleg elhajtják őket, így a férfi azt találta ki, hogy festett egy tájképet a házról a távolból, majd a képpel a kezében kopogtatott be a tulajdonoshoz, aki az ajándéknak megörülve örömmel vezette őket körbe az otthonában. Ezzel a trükkel a házaspár jó néhány kísértetházként ismert helyet járt be, és ezek a látogatások juttatták őket arra a felismerésre, hogy ők ketten afféle kísértetvadászként akarnak dolgozni.

Kapcsolódó kép

A Perron család

A Perron család jó néhány valós eseménye alapján készült a Démonok közt című horror.

Tehát a Rhode Island-beli Harrisville-ben található birtokon járunk, amin a házat eredetileg az Arnold család építette fel 1736-ban. Több generáción át volt az övéké, bár meglehetősen sok szokatlan esemény árnyékolta be életüket. Nem kevés családtag lett ott öngyilkos, másokat megmérgeztek, egy kislányt megerőszakoltak, aztán megöltek, négy férfi megfagyott, kettő pedig vízbe fulladt. A család utolsó tagja Mrs. John Arnold volt, aki 93 évesen felakasztotta magát.

Ezt a házat vette meg Roger és Carolyn Perron, akik a gyerekekkel együtt heten költöztek be. Miután beköltöztek, megkezdődtek azok a bizonyos furcsa események. A falról leestek a képek, a telefon lebegett és a háztartási gépek is maguktól kerültek át egyikhelyrők a másikra. Később már az ágyak is felemelkedtek a levegőbe és kopogások, furcsa szagok követték ezeket. Akadtak szívélyes jelenések, mint az a nő, aki a konyhát söprögette, egy másik a virágokat szagolgatta, egy Manny nevű szellem meg mindig figyelte a lányokat játék közben, ám mikor felé pillantottak, akkor eltűnt. A Perron lányok kedvence egy fiatal férfi szelleme volt, aki játékautókat tologatott a szobában. De nem csak jóságos barátok akadtak…

A legrosszabb mind közül Batsheba Sherman volt, aki 1885. május 25-én felakasztotta magát, és a sírköve a mai napig látható a temetőben. Az biztos, hogy boszorkánysággal vádolták meg, de egyes verziók szerint megölte a gyerekét is, akit a Sátánnak áldozott. Legfőbb célpontja Mrs. Perron volt, akit fizikailag bántalmazott majd megszállta. A családfő ekkor kért segítségért Ed és Lorraine Warrentől, akik azonosították a szellemeket, megtisztították tőlük a házat és kiűzték a gonoszt a Mrs. Perronból.

Képtalálat a következőre: „perron család”

A démoni tárgyalás

A “démoni per” az első olyan ügy az Egyesült Államokban, ahol a bíróság előtt egy ügyvéd azzal védekezett, hogy a védence ártatlan, mivel egy démon szállta meg.

Arne Cheyenne Johnson ellen a vád az volt, hogy megölte főbérlőjét Alan Bonót Connecticutban. Johnson egy évvel a gyilkosság előtt a menyasszonyával élt, akinek öccsét valószínűleg démonok szállták meg, és hozzá hívták ki Ed és Lorraine Warrent. Úgy fest az űzés után a démon Johnsonba költözött át. De hiába magyarázott, érvelt hosszasan az ügyvéd a démoni megszállottáságról, nem fogadták el. Johnson öt év börtönbüntetést kapott.

Egyébként az előbb említett mennyasszony, Debbie Glatzel öccse volt David, aki 1980. július 3-án ébredt fel azzal, hogy borzalmas szörnyet látott álmában, akinek fekete szeme és vékony arca volt, és félelmetes szarvai és fogai. Arra figyelmeztette, hogy készüljön fel. Később egy interjú során kikérdezték Arnie Johnsont és Debbie Glatzelt, mivel ők voltak a szemtanúi a megszállásnak. Az interjú alatt Debbie elsírta magát és furán viselkedett. Különben a későbbiekben Lorraine Warrent többször is beperelte a Glatzel család azzal a váddal, hogy David mentálisan beteg volt, amelyet Warrenéknek észre kellett volna vennie… csak nem ez nyomta a Debbie szívét?

Végül súlyosbodott a helyzet és David családja első körben katolikus papot hívtak a fiúhoz, és csak húsz eredménytelen nap után fordultak Warrenékhez. Ők megerősítették a démoni megszállást, hiszen fekete árnyat fedeztek fel a férfi mellett. David ekkor már nem evilági nyelven beszélt, és úgy érezte, hogy egy láthatatlan erő megakarja fojtani. Amikor Warrenék megkérdezték, hogy hány démon leledzik benne, David 43 névvel szolgált.

Valószínűleg ezen események között szállta meg Arnie Johnsont is a démon, hiszen ő is részt vett az ördögűzésben. Ráadásul Johnson többször megismételte, hogy inkább őt vigye el a démon David helyett.Warrenék figyelmeztették a férfit a lehetséges veszélyre, de nem hallgatott rájuk.

Idővel elköltöztek a megszállás helyszínéről, és a következő helyen történt, hogy Arnie megölte a főbérlőt.

Képtalálat a következőre: „A démoni tárgyalás A “démoni per” az első olyan ügy az Egyesült Államokban, ahol a bíróság előtt egy ügyvéd azzal védekezett, hogy a védence ártatlan, mivel egy démon szállta meg. Arne Cheyenne Johnson ellen a vád az volt, hogy megölte főbérlőjét Alan Bonót Connecticutban. Johnson egy évvel a gyilkosság előtt a menyasszonyával élt, akinek öccsét valószínűleg démonok szállták meg, és hozzá hívták ki Ed és Lorraine Warrent. Úgy fest az űzés után a démon Johnsonba költözött át. De hiába magyarázott, érvelt hosszasan az ügyvéd a démoni megszállottáságról, nem fogadták el. Johnson öt év börtönbüntetést kapott. Egyébként az előbb említett mennyasszony, Debbie Glatzel öccse volt David, aki 1980. július 3-án ébredt fel azzal, hogy borzalmas szörnyet látott álmában, akinek fekete szeme és vékony arca volt, és félelmetes szarvai és fogai. Arra figyelmeztette, hogy készüljön fel. Később egy interjú során kikérdezték Arnie Johnsont és Debbie Glatzelt, mivel ők voltak a szemtanúi a megszállásnak. Az interjú alatt Debbie elsírta magát és furán viselkedett. Különben a későbbiekben Lorraine Warrent többször is beperelte a Glatzel család azzal a váddal, hogy David mentálisan beteg volt, amelyet Warrenéknek észre kellett volna vennie… csak nem ez nyomta a Debbie szívét? Végül súlyosbodott a helyzet és David családja első körben katolikus papot hívtak a fiúhoz, és csak húsz eredménytelen nap után fordultak Warrenékhez. Ők megerősítették a démoni megszállást, hiszen fekete árnyat fedeztek fel a férfi mellett. David ekkor már nem evilági nyelven beszélt, és úgy érezte, hogy egy láthatatlan erő megakarja fojtani. Amikor Warrenék megkérdezték, hogy hány démon leledzik benne, David 43 névvel szolgált. Valószínűleg ezen események között szállta meg Arnie Johnsont is a démon, hiszen ő is részt vett az ördögűzésben. Ráadásul Johnson többször megismételte, hogy inkább őt vigye el a démon David helyett.Warrenék figyelmeztették a férfit a lehetséges veszélyre, de nem hallgatott rájuk. Idővel elköltöztek a megszállás helyszínéről, és a következő helyen történt, hogy Arnie megölte a főbérlőt.”

A Smurl család

1974 és 1989 között egy démon zaklatta Jack és Janet Smurl-t a West Pittston, Pennsylvania-i otthonukban. A házaspár különös és hangos zajokat hallott, és rettenetes szagok terjengtek a házban. Az ágyuk gyakran remegett éjszaka, a kutyájukat a falhoz vágta egy láthatatlan lény, a lányukat pedig lelökte a lépcsőn, Jacket ráadásul szexuálisan és fizikailag is bántalmazta.

Majd jöttek Warrenék 1986-ban, akik hónapokon keresztül figyelték a házat. Ed szerint a démon annyira erős volt, hogy a tükröket, bútorokat is képes volt összetörni, amikor vallási zenével, és imával próbálták elűzni, és miközben a szobában drasztikusan csökkent a hőmérséklet. Ekkor a démon egy nagy fekete masszaként testet öltött, és azt írta a tükörre, hogy „kifelé”.

Az esetet sokan támadták, még a római katolikus egyház is, pedig az űzés után a Smurl család békében élhetett tovább, úgy, hogy Warrennék előtt három katolikus pap is próbálkozott, méghozzá sikertelenül.

Természetesen őket is felkapta a média, könyvek jelentek meg róluk, sőt, 1991-ben egy tv-s film is feldolgozta az eseményeket és az egyik producer Janet Smurf volt…

Képtalálat a következőre: „A démoni tárgyalás A “démoni per” az első olyan ügy az Egyesült Államokban, ahol a bíróság előtt egy ügyvéd azzal védekezett, hogy a védence ártatlan, mivel egy démon szállta meg. Arne Cheyenne Johnson ellen a vád az volt, hogy megölte főbérlőjét Alan Bonót Connecticutban. Johnson egy évvel a gyilkosság előtt a menyasszonyával élt, akinek öccsét valószínűleg démonok szállták meg, és hozzá hívták ki Ed és Lorraine Warrent. Úgy fest az űzés után a démon Johnsonba költözött át. De hiába magyarázott, érvelt hosszasan az ügyvéd a démoni megszállottáságról, nem fogadták el. Johnson öt év börtönbüntetést kapott. Egyébként az előbb említett mennyasszony, Debbie Glatzel öccse volt David, aki 1980. július 3-án ébredt fel azzal, hogy borzalmas szörnyet látott álmában, akinek fekete szeme és vékony arca volt, és félelmetes szarvai és fogai. Arra figyelmeztette, hogy készüljön fel. Később egy interjú során kikérdezték Arnie Johnsont és Debbie Glatzelt, mivel ők voltak a szemtanúi a megszállásnak. Az interjú alatt Debbie elsírta magát és furán viselkedett. Különben a későbbiekben Lorraine Warrent többször is beperelte a Glatzel család azzal a váddal, hogy David mentálisan beteg volt, amelyet Warrenéknek észre kellett volna vennie… csak nem ez nyomta a Debbie szívét? Végül súlyosbodott a helyzet és David családja első körben katolikus papot hívtak a fiúhoz, és csak húsz eredménytelen nap után fordultak Warrenékhez. Ők megerősítették a démoni megszállást, hiszen fekete árnyat fedeztek fel a férfi mellett. David ekkor már nem evilági nyelven beszélt, és úgy érezte, hogy egy láthatatlan erő megakarja fojtani. Amikor Warrenék megkérdezték, hogy hány démon leledzik benne, David 43 névvel szolgált. Valószínűleg ezen események között szállta meg Arnie Johnsont is a démon, hiszen ő is részt vett az ördögűzésben. Ráadásul Johnson többször megismételte, hogy inkább őt vigye el a démon David helyett.Warrenék figyelmeztették a férfit a lehetséges veszélyre, de nem hallgatott rájuk. Idővel elköltöztek a megszállás helyszínéről, és a következő helyen történt, hogy Arnie megölte a főbérlőt.”

Annabelle, a démoni baba

Annabelle-ről több filmfeldolgozás is készült, kezdve az Annabelle-el, és a Démonok között c. filmben is szerepet kapott. A gonosz által megszállott, a valóságban egy aranyos kis Raggedy Ann típusú rongybaba, Ed és Lorraine Warren trófeamúzeumában pihen jelenleg.

A sztori: Donna az édesanyjától kapta Annabelle-t 1970-ben, amit az asszony egy hobbiboltban vásárolt. Donna ekkor főiskolai tanuló volt, és Angie nevű szobatársával lakott együtt. Hamarosan azaz érzetük támadt, hogy a baba magától mozog. Például elmentek otthonról, Annabelle-t Donna ágyában hagyták, és amikor visszatértek, a kanapén találták. Barátjuk, Lou utálta a babát, aki szerint a gonosz szállta meg, de a lányok nem hittek ilyen dolgokban.
Aztán Annabelle hamarosan már üzenni is megtanult. Donna egyre többször talált pergamendarabokat, rajtuk ilyen üzenetekkel: “Segíts nekünk” vagy pedig “Segíts Lounak.” Ráadásul a házban senkinek se volt pergamenje…

Majd egy éjszaka Donna hazatérve Annabelle-t az ágyában találta, a kezei véresek voltak és a vér a babából folyt. Végül hívtak egy médiumot, aki közölte a lányokkal, hogy sok évvel ezelőtt a házuk helyén egy hatalmas mező volt. Ezen a mezőn egy hét éves kislányt, akit Annabelle Higgins-t halva találtak. A lelke ott ragadt, és amikor a baba a házba került, a kislány benne ébredt tudatára. Donnát és Angie-t megbízhatónak találta és egyszerűen csak velük akart maradni. A lányok megengedték, hogy velük maradjon. Ekkor szabadult el a pokol.

Lou-t rendszeresen rémálmok gyötörték, amelyben Annabelle megöli. A valóságban pedig már konkrétan terrorizálta őt a baba és égési, karmolási sebeket okozott rajta. Ekkor hívták Ed és Lorraine Warren-t, akik megállapították, hogy nem a  abát nem megszállta, hanem manipulálta egy erős lélek. Ugyanis a lelkek nem szállják meg az élettelen tárgyakat. Valójában ez a lélek nem akart a babához kapcsolódni, hanem keresett egy emberi testet, akit megszállhatna.

Kapcsolódó kép

Warrenék katolikus papot hívtak, hogy ördögűzést hajtson végre Annabelle-n, de annak csak az lett a vége, hogy majdnem ott hagyta a fogát egy autóbalesetben.

Végül Warrenék egy zárható dobozt építettek Annabelle számára, és a mai napig ott lakik benne. Ez a zárt doboz elvileg megakadályozza a babát a mozgásban, de úgy tűnik, hogy bármilyen lény is kötődi hozzá, még mindig ott van és várja, mikor lehet szabad.

Képtalálat a következőre: „A démoni tárgyalás A “démoni per” az első olyan ügy az Egyesült Államokban, ahol a bíróság előtt egy ügyvéd azzal védekezett, hogy a védence ártatlan, mivel egy démon szállta meg. Arne Cheyenne Johnson ellen a vád az volt, hogy megölte főbérlőjét Alan Bonót Connecticutban. Johnson egy évvel a gyilkosság előtt a menyasszonyával élt, akinek öccsét valószínűleg démonok szállták meg, és hozzá hívták ki Ed és Lorraine Warrent. Úgy fest az űzés után a démon Johnsonba költözött át. De hiába magyarázott, érvelt hosszasan az ügyvéd a démoni megszállottáságról, nem fogadták el. Johnson öt év börtönbüntetést kapott. Egyébként az előbb említett mennyasszony, Debbie Glatzel öccse volt David, aki 1980. július 3-án ébredt fel azzal, hogy borzalmas szörnyet látott álmában, akinek fekete szeme és vékony arca volt, és félelmetes szarvai és fogai. Arra figyelmeztette, hogy készüljön fel. Később egy interjú során kikérdezték Arnie Johnsont és Debbie Glatzelt, mivel ők voltak a szemtanúi a megszállásnak. Az interjú alatt Debbie elsírta magát és furán viselkedett. Különben a későbbiekben Lorraine Warrent többször is beperelte a Glatzel család azzal a váddal, hogy David mentálisan beteg volt, amelyet Warrenéknek észre kellett volna vennie… csak nem ez nyomta a Debbie szívét? Végül súlyosbodott a helyzet és David családja első körben katolikus papot hívtak a fiúhoz, és csak húsz eredménytelen nap után fordultak Warrenékhez. Ők megerősítették a démoni megszállást, hiszen fekete árnyat fedeztek fel a férfi mellett. David ekkor már nem evilági nyelven beszélt, és úgy érezte, hogy egy láthatatlan erő megakarja fojtani. Amikor Warrenék megkérdezték, hogy hány démon leledzik benne, David 43 névvel szolgált. Valószínűleg ezen események között szállta meg Arnie Johnsont is a démon, hiszen ő is részt vett az ördögűzésben. Ráadásul Johnson többször megismételte, hogy inkább őt vigye el a démon David helyett.Warrenék figyelmeztették a férfit a lehetséges veszélyre, de nem hallgatott rájuk. Idővel elköltöztek a megszállás helyszínéről, és a következő helyen történt, hogy Arnie megölte a főbérlőt.”

Kísértés Connecticutban

Warrenék ez az esete 2009-ben ihlette meg a filmeseket és forgatták le a Kísértetjárás Connecticutban c. filmet, amely a Snedeker család történetét dolgozza fel. Az 1980-as években költöztek Southington városába, hogy lakhassanak ahhoz a kórházhoz, ahol a fiukat rákkal kezelték.
Miután beköltöztek, szép kis meglepetés fogadta őket a pincében. Temetkezési kellékeket. Egy kis kutatás után rá kellett döbbenniük, hogy a ház egykor egy temetkezési vállalkozás helyszínéül szolgált, ami azt jelenti, akadhat ott elég halott lélek. Márpedig hamarosan Snedekrék szembe is találkoztak a gonoszokkal. Az egyiket az anya, Mrs. Carmen Snedeker így írta le:

„Az egyik démon nagyon vékony volt, magas homlokkal, hosszú fekete hajjal és mélyen ülő szemekkel. A másiknak fehér haja és szeme volt, hajszálcsíkos öltönyt viselt és a lába folyamatosan mozgott.”

Már érkezett is a Warren házaspár és kiderült, hogy az egykor a házban dolgozó boncnokok nem túl tisztességesen bántak a holttestekkel (nekrofília). Ráadásul a gyerekek szobája volt az a helység, ahol a holttesteket előkészítették. A Warren házaspárnak ugyancsak különös élményekben volt része, például Ed egyszer hallotta, hogy a régebben koporsók szállítására használt lift lánca csörög, és mire lement a pincébe, két nőt látott táncolni, akik egy szempillantás alatt köddé váltak. Végül 1988.szept.06-án végrehajtották az ördögűzést és még Philip is felépült a rákból.

Képtalálat a következőre: „A démoni tárgyalás A “démoni per” az első olyan ügy az Egyesült Államokban, ahol a bíróság előtt egy ügyvéd azzal védekezett, hogy a védence ártatlan, mivel egy démon szállta meg. Arne Cheyenne Johnson ellen a vád az volt, hogy megölte főbérlőjét Alan Bonót Connecticutban. Johnson egy évvel a gyilkosság előtt a menyasszonyával élt, akinek öccsét valószínűleg démonok szállták meg, és hozzá hívták ki Ed és Lorraine Warrent. Úgy fest az űzés után a démon Johnsonba költözött át. De hiába magyarázott, érvelt hosszasan az ügyvéd a démoni megszállottáságról, nem fogadták el. Johnson öt év börtönbüntetést kapott. Egyébként az előbb említett mennyasszony, Debbie Glatzel öccse volt David, aki 1980. július 3-án ébredt fel azzal, hogy borzalmas szörnyet látott álmában, akinek fekete szeme és vékony arca volt, és félelmetes szarvai és fogai. Arra figyelmeztette, hogy készüljön fel. Később egy interjú során kikérdezték Arnie Johnsont és Debbie Glatzelt, mivel ők voltak a szemtanúi a megszállásnak. Az interjú alatt Debbie elsírta magát és furán viselkedett. Különben a későbbiekben Lorraine Warrent többször is beperelte a Glatzel család azzal a váddal, hogy David mentálisan beteg volt, amelyet Warrenéknek észre kellett volna vennie… csak nem ez nyomta a Debbie szívét? Végül súlyosbodott a helyzet és David családja első körben katolikus papot hívtak a fiúhoz, és csak húsz eredménytelen nap után fordultak Warrenékhez. Ők megerősítették a démoni megszállást, hiszen fekete árnyat fedeztek fel a férfi mellett. David ekkor már nem evilági nyelven beszélt, és úgy érezte, hogy egy láthatatlan erő megakarja fojtani. Amikor Warrenék megkérdezték, hogy hány démon leledzik benne, David 43 névvel szolgált. Valószínűleg ezen események között szállta meg Arnie Johnsont is a démon, hiszen ő is részt vett az ördögűzésben. Ráadásul Johnson többször megismételte, hogy inkább őt vigye el a démon David helyett.Warrenék figyelmeztették a férfit a lehetséges veszélyre, de nem hallgatott rájuk. Idővel elköltöztek a megszállás helyszínéről, és a következő helyen történt, hogy Arnie megölte a főbérlőt.”

Kapcsolódó kép

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Bulvár.