Ugy látszik elkapták a fb vagy Zuckerbergék harmadik lábát

Nagy a felháborodás a Facebook miatt

A brüsszeli EU-csúcsról üzent újabb videójában Orbán Viktor. Az uniós vezetők éppen a Facebook-botrányt tárgyalják. A miniszterelnök azt mondta, nagy a felháborodás és estére lesz döntés. Az ügyről a V4-ek vezetői már tárgyaltak, és ezt folytatják a teljes uniós plénumon is. A Facebook botrányból botrányba keveredik: nem szeret adót fizetni, tiltott adatkezelést folytat, és cenzúrázza a neki nem tetsző üzeneteket.

Képtalálat a következőre: „Zuckerberg foto”

Az előzmény: a hétvégén robbant ki a Cambridge Analytica és a Facebook közös botránya, melynek lényege, hogy Facebookon keresztül az elemzőcég hozzájutott 50 millió ember adataihoz, és törvénytelenül kezelte. Azóta kiderült, hogy erről a lehetőségről a Facebook vezetői már egy évtizede tudnak, de semmit nem tettek ellene. Obama egyik kampánytanácsadója arról beszélt, hogy a 2012-es választási kampányban szemérmetlenül használták ezt az eszközt, a Facebook rá is jött, csodálkozott, de Zuckerbergék nem csináltak semmit, azzal az indokkal, hogy a demokraták győzelmét szeretnék.

A hírre a Facebook részvényei rengeteget estek, volt olyan pillanat, amikor a cég 60 milliárd dollárt vesztett piaci értékéből.

A Facebooknak nem ez az egyetlen botránya. Közismert, hogy a Google-hoz hasonlóan nem szeretnek adót fizetni, és az unió országainak ebből is egyre inkább elegük van. Ismert az is, hogy a Facebook előszeretettel cenzúrázza a neki nem tetsző üzeneteket: ilyen volt Lázár János bécsi videója és több Origós cikk is.

Kapcsolódó kép

Beszakadt a Facebook, Zuckerberg köddé vált. A Facebook részvényei hétfőn jelentősen visszaestek, Zuckerberg szerdára már csak a világ 7. leggazdagabb embere lehet, ha nem reagál az Egyesült Államokból és a Nagy-Britanniából érkező kritikákra. A Facebook magával rántott más cégeket is.

Állás

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Bulvár.