A megdöbbentő erő, mellyel mindannyian rendelkezünk a “csi” ereje

A csikung gyakorlatok harci, gyógyító vagy spirituális jellegűek lehetnek. Minden esetben három közös dolog figyelhető meg: mindegyik egy bizonyos testtartással (akár mozgás vagy mozdulatlanság), légzési technikával és szellemi összpontosítással jár.

Egyes gyakorlatok növelik a csi-t, mások keringetik arra használva, hogy megtisztítsa és gyógyítsa a testet, vagy tárolja vagy kibocsássa a csi-t, hogy segítsen meggyógyítani másokat. A gyakorlatok lehetnek lágy belső stílusúak, mint a Tai chi, és külső, erőteljes jellegűek, mint a Kung Fu. A legtöbb csikung forma lassú, óvatos mozdulatai azonban könnyen alkalmazhatók még akár a mozgássérültek számára is, és minden korosztály gyakorolhatja.

A csi egy olyan erő, amely életet ad. Megfelel annak, amit nyugaton léleknek vagy szellemnek nevezünk, mások egyszerűen csak energiának hívják. A népszerű Csillagok háborúja filmekben ez az úgynevezett “erő“. A hinduk pránának nevezik, az őslakos amerikai indiánok a nagy szellemnek.

Ez az erő, amely áthatja az életet.

Az alábbi videókban valódi csikung mesterek mutatják be ezt az erőt működés közben.

Erőemelő

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.