Hamarosan felbukkan a hangsebesség minimum 4-5-szörösével repülni képes új orosz elfogó vadász

Hamarosan felbukkan a sztratoszférában az új orosz elfogó vadász

Kapcsolódó kép

A sztratoszférában és a hangsebesség minimum 4-5-szörösével repülni képes, új elfogó vadászgép, a MiG-41 néhány éven belüli hadrendbe állítását tervezi  Oroszország.

A MiG repülőipari vállalat főigazgatója, Ilya Tarasenko a TASS-nak  nyilatkozva elmondta, hogy a tervek szerint az orosz MiG-41-es elfogó vadászrepülőgépeknek (nemzetközi elnevezés:  PAK DP gépeknek) a hadrendbe állítása a 2020-as évek közepére várható.

A MiG-41-ről a legfontosabb információk a technológiai megoldásokról és paraméterekről jelenleg titkosak.

A rendelkezésre álló  adatok alapján a MiG-41 egy olyan hiperszonikus elfogó vadászgép, amely minimum a hangsebesség 4,5-szeresével lesz képes repülni, hiperszonikus rakétákkal a fedélzetén.

A harcigép egyedülállónak tervezett harci képességei közé tartozik a csökkentett radarprofil, valamint az űr közeli, vagy űrbéli feladatok elvégzésére is.

Kapcsolódó kép

A MiG-41 képes lesz kisebb műholdaknak a földközeli pályára való elindítására is.

A MiG-41 fő feladata az ellenséges felderítő repülőgépek és bombázók megsemmisítése mellett a nagy magasságban célként megjelenő szubszonikus vagy hiperszonikus cirkáló rakéták és a hagyományos ballisztikus rakéták felkutatása és semlegesítése lesz.

Kapcsolódó kép

A kiszivárgott megvalósítási célok szerint az új orosz, nagy magasságban harcolni képes hiperszonikus elfogóvadászgép alaptípusa teljesen automatizált lesz, illetve készül a gépnek egy élőerő nélküli változata is, mely távvezérléssel repül, mivel a nagy sebesség melletti manőverezés rendkívül nehéz és veszélyes az emberi szervezet számára.

Kapcsolódó kép

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.