Eldobhatod a szemüveget itt a jövő: újonnan kifejlesztett szemcsepp teljesen szükségtelenné teheti a szemüveget

Egy forradalmi szemcseppet talált fel egy izraeli szemész csapat, amely meggyógyítja a sérült szaruhártyát és javítja a sertések látását. Az embereken végzett klinikai vizsgálatok várhatóan még ebben az évben elkezdődhetnek.

Szemcsepp

A Shaare Zedek Orvosi Központ és a Bar-Ilan Egyetem Nanotechnológiai Intézete által kifejlesztett, nemrégiben szabadalmaztatott “nanocseppek” javították a sertéseken végzett tesztelések során mind a rövid-, mind a távollátást.

Ha a cseppekről kiderül, hogy javítják az emberi látást, miután a klinikai vizsgálatok elindultak még az idén, a nanorészecske oldat feleslegessé teheti a szemüveg hordását a Jerusalem Post szerint Dr. David Smadja szemészre, a kutatócsoport vezetőjére hivatkozva. (1)

Dr. Smadja a Shaare Zedek második biennális kutató napján beszélt az áttörésről szerdán. A Jeruzsálemi Egészségügyi Központ Steinberg Auditoriumában tartott konferencián 350 orvos és ápolónő vett részt.

Képtalálat a következőre: „глаза зрение”

Smadja szerint az új koncepció forradalmasíthatja a rövid- és távollátó betegek szemészeti és optometriai kezelését, és más, szemlencsével kapcsolatos állapotok esetében is alkalmazható.

A leendő páciensek esetében okostelefon-alkalmazást használnak majd a szemeik beolvasására, a fénytörésük mérésére, egy lézerminta létrehozására, majd ezt követően egy “lézeres szaruhártya-bélyegzéssel” optikai mintázatot alkalmaznak a szaruhártyájuk felületén. Míg a szintetikus nanorészecskék megoldást jelenthetnek a látásproblémák kijavítására, az orvos nem határozta meg pontosan, hogy milyen gyakran kell a cseppeket alkalmazni ahhoz, hogy a szemüvegek teljesen szükségtelenné váljanak.

&$ok

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.