Furcsa és nagyon hasznos tegyél kelkáposztaleveleket a melledre!

Bőrpír, duzzadás, fájdalom esetén valóságos varázserővel bír.

Talán hallottál vagy olvastál már arról, hogy a szoptató nők időnként kelkáposztaleveleket pakolásznak az emlőikre, és valószínűleg ezt ugyanolyan terhességi hormonzavar-okozta hóbortként könyvelted el, mint azt, amikor csokit esznek uborkával, meg az összes többi furcsaságot.

Káposzta

Pedig a kelkáposztalevelek olyan gyógyító hatással bírnak, amit nemcsak szoptatáskor, de máskor is, és akár teljes mértékig gyerektelen állapotban is érdemes kihasználni, amikor fájdalmakkal küzdesz.

Ezek a zöld levelek ugyanis szó szerint mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek, mondhatni kivonzzák a betegséget a szövetekből. Visszaszorítják a duzzanatokat és megnyugtatják a gyulladt területeket.

És ezt a sok tudományos vizsgálat mellett az a sok kismama is igazolhatja, akiknek duzzadt mellbimbóik miatti fájdalmukat enyhítette a kelkáposzta.

Érdemes tehát rendszeresen pakolnod kelkáposztalevelet a melledre, illetve a melltartódba, ha nincs lehetőséged 20 percig nyugton feküdni a hátadon. Ennyi idő ugyanis tökéletesen elég a kívánt hatáshoz.

Hogyan csináld pontosan?

Hűtsd le a zöldséget a hűtőben. Amikor lehűlt, tépj le róla két levelet, vágd le a szárukat és mosd meg őket alaposan hideg vízzel. Ezután helyezd el őket a melleden úgy, hogy a mellbimbóid szabadon maradjanak.

Ha 20 perc sem telt még el és már így is érzed, hogy a káposztalevél hatására elkezdett visszahúzódni a duzzadás és a gyulladás, akkor kevesebb idő is elég.

A módszert viszont csak akkor alkalmazd, ha tapasztalod a kellemetlen tüneteket.

Fb tiltás

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.