Egy jóérzésü társadalom ezeket a menekülteket befogadja, de nem a tömegével érkező életerős kecskeüzőket akik a hármas ekét is elhuznák

A hely, amire már nincsenek szavak ez Kelet-Gúta, a szíriai pokol legdurvább bugyra. Képek a szíriai háború legvéresebb helyszínéről.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint legalább 296 civil, köztük 71 gyerek és 42 nő vesztette életét, és 1500 ember sebesült meg azóta, hogy a szíriai erők és szövetségeseik a múlt vasárnap óta ismét fokozták támadásaikat Kelet-Gúta ellen.

Képtalálat a következőre: „Gyermek”

Egy kislány a szíriai felkelők uralta kelet-gútai Dúma város kórházában 2018. február 20-án, a szíriai kormánnyal szövetséges erők újabb légicsapásai után. A kelet-gútai légi- és rakétatámadásokban legkevesebb száz civil vesztette életét.

Képtalálat a következőre: „Szíria”

Szerdán rakétatámadás ért egy kelet-gútai egészségügyi központot is, a támadás miatt az intézmény csak részlegesen tudja ellátni feladatát – közölte telefonon nyilatkozva az EFE spanyol hírügynökséggel Ahmad ad-Dubaisz, a Mentő- és Segélyszervezetek Szövetsége (UOSSM) nevű, szíriai kórházakat fenntartó, párizsi székhelyű civil szervezet biztonsági igazgatója.

Képtalálat a következőre: „Szíria”

Ad-Dubaisz elmondása szerint az elmúlt napokban 13 egészségügyi intézményt ért támadás a térségben, aminek következtében háromban kénytelenek voltak leállítani a munkát. A támadásokban 10 egészségügyi dolgozó és önkéntes lelte halálát – mondta az UOSSM illetékese.

Képtalálat a következőre: „Szíria”

A Damaszkusz környéki, lázadók uralta Kelet-Gútába helyeződött a szíriai háború központja. Az enklávéban az ENSZ becslései szerint 400 ezren élnek, és a térséget ostromgyűrűbe zárták.

Képtalálat a következőre: „Szíria”

A kelet-gútai helyzettel kapcsolatosan az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF kedden közölte: már szavaik sincsenek arra, hogy kifejezzék felháborodásukat a kelet-gútai gyerekek szenvedései és halálozása miatt.

Képtalálat a következőre: „Szíria”

“Nincsenek szavak arra, hogy hány gyereket gyilkoltak meg” – írta közleményében Geert Cappelaere, az UNICEF közel-keleti és észak-afrikai regionális igazgatója. “Vajon azoknak, akik a szenvedést okozzák, vannak még szavaik, amelyekkel igazolhatnák barbár cselekedeteiket?” – tette hozzá Cappelaere.

Képtalálat a következőre: „Szíria”

Franciaország kedden humanitárius tűzszünet kihirdetésére szólította fel a kormányerőket. “A támadások szándékosan lakott területek és civil létesítmények, köztük egészségügyi intézmények ellen irányulnak, ami a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértése” – húzta alá közleményében a párizsi külügyminisztérium. A tárca a damaszkuszi rezsim mellett támogatóit, Iránt és Oroszországot is felelőssé teszi.

Képtalálat a következőre: „Gúta”

$ smile

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Felháboritó.