Különleges szamóca termesztés kis helyen, van pár ötletünk…

Az eper az egyik legízletesebb és legnépszerűbb gyümölcsünk, amelynek viszonylag egyszerű a termesztése, ám a nagyvárosok környezetében lévő földterületek magas árai miatt egyre többen döntenek úgy, hogy kisebb területet vásárolnak.

Kapcsolódó kép

Olcsóbb megoldás, ám ekkor egyéb probléma jelentkezik: helyszűke miatt jóval kevesebb termésre lehet számítani. Azonban erre is van megoldás: ültessünk epret hosszú virágtartóba, vályúba, vagy csatornába.

Kapcsolódó kép

Kapcsolódó kép

Képtalálat a következőre: „eper termesztése függőlegesen”

Képtalálat a következőre: „eper termesztése függőlegesen”

Kapcsolódó kép

Kapcsolódó kép

Kapcsolódó kép

Poliuretán habbal töltsük fel a virágtartót, majd az aljára 12 centiméterenként csináljunk kis lyukakat, amelybe tetszés szerint erdei fekete földet, vagy egyéb típusú földet teszünk, ide ültessük el a palántákat.

Képtalálat a következőre: „emelt ágyás építése”

Képtalálat a következőre: „‫زراعة الخضار في المنزل‬‎”

A virágtartót olyan helyre helyezzük, ahol naponta legalább hat órán át süti a Nap. Feltehetjük a kerítésre, vagy a ház külső falára. Minél keskenyebb a virágtartó, a gyümölcsök annál inkább azon kívül fejlődnek, így szüretelni is sokkal könnyebb, és élvezetesebb.

Kapcsolódó kép

A termesztők azt ajánlják, hogy az év első felében az eper első virágait törjük le, majd júniustól kezdve hagyjuk a virágokat, hogy a gyümölccsel együtt fejlődjenek. Így nagyobb gyümölcsszemeket, és életképesebb növényt kapunk.

&$ok

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Kreativ.