A szervezete tudja, mire van szüksége 8 ok amiért csípősen készítsd az ételeidet!

Képtalálat a következőre: „benefits of spicy food”

Nem vétetlen, hogy sok ember szinte minden ételt csípőssé tesz, a szervezete tudja, mire van szüksége. A “régi” magyarok is tudták, mitől döglik a légy…

Segít égetni a kalóriákat. Az anyagcseréd sokkal gyorsabban üzemel ilyenkor, egyenes arányban az erős étel mennyiségével és intenzitásával. Nem hiába izzadsz, miután csípős ételt ettél (sokszor már az étkezés alatt elkezdődik)
Védi a szívedet. Tanulmányok bizonyították, hogy kevesebb szívroham volt a csípős ételt fogyasztók körében. Ennek oka, hogy a csili csökkenti a “rossz” koleszterin hatását.
Gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatású a csípős érzésért és égő érzésért felelős kapszaicin. A kapszaicin sok fájdalomcsillapító krém és tapasz alapanyaga.

Képtalálat a következőre: „benefits of spicy food”
“Étrendkiegészítő”. A chili A és C vitamint, valamint ásványi anyagokat tartalmaz.
Csökkenti a rák kockázatát. A legújabb kutatások szerint a kapszaicin ugyanolyan hatást gyakorol bizonyos rákos sejtekre, mint a hatékony rákellenes szerek, potenciálisan elpusztíthatja a leukémiás sejteket és lassítja a halálos daganatok növekedését.
Rendbeteszi a gyomrot. Bár nehéz elképzelni, de egyes kutatások szerint a fűszeres ételek fogyasztása csökkentheti a termelt gyomorsav mennyiségét, valamint a gyomorvérzést, és 53% -kal csökkentheti a gyomorfekély kialakulásának kockázatát.
Boldogabb leszel. Mint a csoki, a csípős ételek is boldogsághormonokat szabadítanak fel. Mivel pedig boldogabb leszel, a stressz és a depresszió is csökkenni fog.

Képtalálat a következőre: „benefits of spicy food”
Tovább élsz. Bár nincs rá tudományos bizonyíték, de egy kínai tanulmány szerint, ha minden nap megeszel valami csípős finomságot, 14%-kal csökkented a halál bekövetkezésének esélyét.
Persze, mint mindent, ezt se vidd túlzásba, tehát ne egyél meg egy befőttesüveg csilit, amiből másnak egy szem is sok.

0 figura

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.