Tényleg létezik az ingyen pénz

Azt szokták mondani, ingyen pénz nincs – nos, erre látszik rácáfolni a kanadai Quebec tartomány, ahol mintegy 84 ezer ember kap a jövő évtől meghatározott összeget havonta a szegénység elleni harc jegyében.

Ingyen pénz

Quebec első számú vezetője, Philippe Couillard bejelentése szerint mintegy 3 milliárd dollárt fordítanak a programra, melynek célja a szegénység enyhítése. A programba ugyanis korlátozott munkaképességűek jelentkezhetnek elsősorban, azaz olyanok, akik fizikai vagy szellemi okokból nem képesek eltartani magukat.

A tervek szerint a programban résztvevők éves minimális bevétele 12 749 dollárról 18 029 dollárra nő majd 2023-ra, ami már átlépi a 18 ezer dollárban megállapított szegénységi küszöböt a Montreal Gazette szerint.

A projekt elsősorban egyedülállókat céloz, és ha sikeres lesz, akkor a helyi kormányzat szerint öt év alatt 100 ezer embert emelhet ki a kilátástalan szegénységből.

Más kérdés, hogy a szegénység ellen harcoló szervezetek kritizálták a kormány döntését, mondván, az nem elég bátor, és nem kellene feltételekhez kötni a támogatást.

A kritikusok szerint a terv megosztó és még a szegénységben élőket is két csoportja szakítja: azokra, akiket támogat a munkanélküliség esetén, és azokra, akiket büntet.

Eközben az ontariói kormány 4000 ember számára vezeti be az alapjövedelmet. Ez egyelőre csak egy próbaprogram, melynek során arra kíváncsiak, hogy a jelenleg segélyekből vagy nagyon kevés bevételből élők életét érdemben javítja-e a plusz összeg.

Ebben a programban munkanélküliek vagy évi 26 ezer dollárnál kevesebbet keresők vehetnek részt.

$ß cooler

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.