A kutatók tanakodnak, hogy mi is lehet a Gizai piramis belsejében a rejtélyes kamra

Képtalálat a következőre: „Gízai nagy piramis”

A ScanPyramyds project kutatói találtak egy hatalmas, eddig ismeretlen kamrát a Gízai nagy piramis belsejében.

A kutatók egyenlőre tanakodnak, hogy mi is lehet a rejtélyes kamra.

A ScanPyramyds csapata egy minden eddiginél részletesebb képet alkotott a Gízai nagy piramisról. Ezt müondetektorok segítségével készítették el. Ezt röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy nagyjából olyan mintha körberöntgenezték volna a piramist, de ezek a detektorok egy sokkal pontosabb, és részletesebb képet tudnak alkotni.

Képtalálat a következőre: „Gízai nagy piramis”

Ezeknek a képeknek az elemzése közben bukkantak rá az eddig ismeretlen kamrára, amelyről egyenlőre nem tudják, hogy milyen funkciót töltött be. Az elemzők azt állítják, hogy a kamra nagyjából egy közepes méretű repülőgép nagyságú is lehet, ami azért nem kicsi.

A képeken egyébként több eddig felfedezetlen részt is felfedeztek, de ezek csak kisebb kamrák és folyosók.

A ScanPyramids képein jól látszanak a piramis eddig ismert belső terei is, a Királyné kamrája, a Király kamrája, a Nagy Galéria, illetve az ezeket összekötő folyosók és szellőzőaknák is.

Az új üreg a Nagy Galéria fölött helyezkedik el, és a mérete is nagyjából akkora, mint a Nagy Galériáé. A kutatók több módszerrel is ellenőrizték az eredményeiket, vagyis az új kamra biztosan létezik.

Most a kutatók azon dolgoznak, hogy alaposabban felfedezzék a rejtélyes kamrát, és próbálnak rájönni arra, hogy egészen pontosan mire is használták a hatalmas helyiséget.

Képtalálat a következőre: „Gízai nagy piramis”

Ezentúl valószínűleg többet fognak együtt dolgozni a ScanPyramyds csapatával, hiszen ez már a második nagy felfedezésük, ugyanis korábban ők voltak azok, akik észlelték a rejtélyes hőmérséklet eltéréseket a piramis belsejében, amire azóta is keresik a választ, egyenlőre sikertelenül.

Kapcsolódó kép

Még rengeteg rejtély övezi a piramisokat, de reméljük, hogy előbb-utóbb fény derül mindre, és végre kiderül, hogy egészen pontosan milyen célokat is szolgáltak, és hogy miként építették fel őket pontosan.

Kapcsolódó kép

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.