16 ezer fős civil sereg áll készen, hogy rendet tegyen Németországban

Németországban a szélsőjobboldali Reichsbürger sereg létszáma 16 000 tagra nőtt. A csoport tagjai állítólag az X napra készülnek, amikor meg akarják dönteni a szerintük illegitim kormányt közölte a Focus magazin hírszerzési forrásokra hivatkozva.

A Focus kérdésére a BfV, az alkotmányos rendet fenyegető szélsőséges csoportok megfigyeléséért felelős ügynökség közölte, hogy a Reichsbürger (a német birodalom állampolgárai) tagsága januárban 15 600-ra emelkedtek. Ez drámai 50 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Képtalálat a következőre: „german nationalist party”

A Reichsbürger seregnek Bajorországban van a legtöbb tagja, ahol a hatóságok mintegy 3500 főt tartanak számon. Baden-Württembergben 2500-at, Észak-Rajna-Vesztfáliát 2200-at. Alsó-Szászország 1400, Szászország pedig 1300 tag van.

“A szélsőségesek elkezdték felkészülni az X. napra” – közölte egy névtelen biztonsági tisztviselő a magazinnal, ami a kormány ellenes felkelés napja lesz.

A Reichsbürger csoportok laza szövetsége szerint a modern Németországot egy bábkormány irányítja, amelyet a második világháborúban győztes hatalmak állítottak az ország élére, és ezért hatalma törvénytelen.

Képtalálat a következőre: „Demonstration”

A Reichsbürger mozgalmat sokáig csupán összeesküvés-elméletnek tartották, de az utóbbi időben bekövetkezett rendőrség elleni támadások arra késztették a német kormányt, hogy komolyan vegye.

&$ok

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Felháboritó.