Van egy rossz hírünk, ha androidos telefonod van bármikor rádtalálnak!

HATALMAS BOTRÁNY OKOZOTT, AMIKOR KIDERÜLT, HOGY AZ ANDROIDOS TELEFONOK AKKOR IS MEGFIGYELTEK, HA LETILTOTTUK EZT A FUNKCIÓT

Képtalálat a következőre: „androidos telefon foto”

Ha androidos telefonnal rendelkezünk, akkor bármit teszünk, mindenképpen tudják, hogy merre járunk.

Manapság már minden telefonban van helymeghatározás funkció, azonban ezt a legtöbben kikapcsolják annak érdekében, hogy ne kövesse őket folyamatosan a telefonjuk.

Kapcsolódó kép

Van egy rossz hírünk, ez sem segít.

Kiderült, hogy az androidos telefonok akkor is folyamatosan nyomon követtek, ha letiltottuk a helymeghatározási funkciót. Persze ezt a legtöbben amúgy is sejtik, de eddig bizonyíték nem volt rá.

Most azonban kiderült, a Google viszont azt állítja, hogy ezeket az adatokat nem használták fel, de ennek ellenére a lebukás után azonnal leállították a nyomonkövetést.

A cég szerint erre azért volt szükség, hogy gyorsabban megkapjuk az értesítéseket és az üzeneteket, azonban állításuk szerint ezeket az adatokat más célokra nem használták fel, bár ezt nehéz elhinni azok után, hogy a cég elmondta, hogy miután felfedezték ezt a kis apróságot, azóta le is állították ezt a funkciót.

Az elemzés szerint ezzel a módszerrel 6-7 kilométeres pontossággal lehetett tudni, hogy a mobil tulajdonosa merre jár, de városokban ennél is pontosabb helymeghatározást tett lehetővé.

Természetesen ez elég nagy felháborodást keltett, még annak ellenére is, hogy a legtöbbe tisztában voltak ezzel a dologgal, de ugye eddig nem állt rendelkezésre döntő bizonyíték.

Képtalálat a következőre: „androidos telefon foto”

Ezen kívül az is kiderült, hogy ez a funkció nem csak akkor működött, ha ki volt kapcsolva minden helymeghatározási beállítás, hanem akkor is, ha a telefonban nem volt SIM kártya. Na most akkor ugye minek kellenének a gyorsabb értesítések és üzenetek?

Persze az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel az, hogy a telefonok gyűjthetnek ilyen adatokat, azonban arról szó sem esik benne, hogy még akár akkor is megtehetik ezt, ha kikapcsoljuk a helymeghatározási funkciót.

$ smile

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Felháboritó.