Bizonyítékot találtak a halál utáni életre

Képtalálat a következőre: „mennyország”

Southamptoni kutatók kérdeztek meg 2000 önkéntest egy vizsgálatban, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy van élet a halál után.

Eddig a tudomány álláspontja az volt, hogy a halál pillanatában a szívvel nagyjából egy időben az agy működése is leáll, a tudat pedig megszűnik. Dr. Sam Parnia és a Southampton Egyetem kutatócsoportja egész mostanáig dolgozott azon, hogy ezt a tézist megcáfolja. Vizsgálatukból úgy látszik, sikerrel jártak, azt találták, hogy a tudat jóval a szív leállása után – közel három percig – érzékeli a külvilágot. Parnia azt mondja, ezt támasztják alá a szívmegállást elszenvedett páciensek elbeszélései is. „A megkérdezett 2000 önkéntes 40 százaléka emlékezett dolgokra a szívmegállás utáni pillanatokból is” – kezdi Parnia, majd hozzáteszi, véleménye szerint .

Kapcsolódó kép

„A vizsgálatunkból kiderül, hogy a tudat a szív megállása után három perccel kapcsol ki. Ami igencsak meglepő, tekintve hogy az agy működése nagyjából a szív működésével együtt áll le.” Parnia elárulta, abból, hogy sokan még a szívleállás után is érzékelik a külvilágot, arra következtetnek, hogy a halál nem állapot, hanem potenciálisan visszafordítható folyamat.

Kapcsolódó kép

Parnia szerint halálról akkor beszélünk, ha a betegség vagy baleset hatására elindult folyamatot nem sikerül visszafordítani. A professzor elismerte azt is, hogy a kutatást mindenképpen folytatniuk kell, a 2000 megkérdezett több mint fele ugyanis semmilyen emléket nem tudott felidézni a szívmegállás után, a többségük azt is elmondta, hogy a klinikai halál állapotában mindent elsöprő félelmet érzett.

IQ

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.