Felfordul a gyomrod ha megtudod mivel etetnek! Az élelmiszeripar mocskos titkai

Szinte hetente buknak le hazánkban pékségek, húsfeldolgozó üzemek, éttermek, amik lejárt termékeket próbálnak frissé változtatni, A NÉBIH ellenőrei sokszor körülményeket találnak. De nem csak Magyarországon megy a trükközés. Legutóbb egy francia bébiétel gyártóról derült ki, hogy szalmonellával fertőzött a piciknek gyártott tápszer. 50 országban mérgezték a gyerekeket.

Kaja

Az élelmiszeripar lépten-nyomon mindig is megpróbálta átverni az embereket, és nem beszélt, mélyen elhallgatott bizonyos dolgokat, melyek érinthették volna a fogyasztókat.

Bizonyos dolgokról pedig jogunk van tudni, még akkor is, ha az egyez jelent majd azzal, hogy talán soha többé nem vásárlunk az adott terméktől.

Egyszerűen ugyanis jogod van tudni, mi hogyan készül, és miben lódít hatalmasakat az ipar a számunkra, a marketinggel szorosan összefonódva, hogy hihetetlen profitokat termeljenek.

Mirelit finomságok összetevői

Sosem gondolnád, hogyan s készülnek egyes mirelit hozzávalók, de ha most meglátod, valószínűleg máskor már nem fogsz ilyen jellegű termékeket vásárolni.

Ezeket a hozzávalókat ugyanis úgy készítik el, mintha sódert, vagy betont kevernének: egy óriási lapáttal, egy talicskában forgatják át az egészet.

Képtalálat a következőre: „greek yogurt toxic waste”

A Science Channel még készített is erről egy feltáró videót annak idején egy dokumentumfilm keretében. Megdöbbentő, hogy ez aztán később a különféle mirelit élelmiszerek útját a szervezetünkben landol.

Színezett gyümölcsök

Nagyon sok esetben előfordul, hogy bizonyos gyümölcsöket erősen megszíneznek. Méghozzá nem is akárhogyan: egy furcsa eljárással, először elérik azt, hogy a gyümölcsök kifehéredjenek. Ha ezzel megvannak, akkor jön az újra színezési fázis.

Képtalálat a következőre: „fruit”

Egy hatalmas kukorica sziruppal teli festékben kezdik el áztatni, melybe különféle – az adott gyümölcs színét adó – festékanyagokat, színezékeket engednek.

Képtalálat a következőre: „สารละลาย นา ก”

Ezt aztán órákon, napokon át pácolódni hagyják. Sok esetben részben ezért is van az, hogy egy-egy cseresznyeszem annyira gyönyörű, de az íze messze elmarad a látványtól.

Kapcsolódó kép

Agyonmódosított konzervek

A legtöbb konzerv nem természetes anyagokat tartalmaz, hanem különféle, sok esetben kérdéses egészségügyi hatású tartósítószereket. Még olyan esetekben is, amikor direkt az van feltüntetve, hogy természetes jellegű, hisz ne feledjük, egy korábbi cikkünkben már említettük, hogy az élelmiszeripar arra alapot, hogy a fogyasztó MINDIG ELHISZI, ami a csomagoláson van.

Képtalálat a következőre: „expired canned food”

Sokszor a különféle stabilizátorok, a gkulamát, és egyéb színező, és tartósítóanyagok hatására a levesek, konzervek íze az ehetetlenséggel lesz egyenlő. Ezt Adalék hús aromával pótolják, hogy elnyomják a förtelmes ízt.

“természetesen előforduló” – mert finomított növényi és élesztő fehérjéket tartalmaz – “élesztő-kivonat” vagy “hidrolizált fehérje” szokott olvasható lenni ezen termékeken.

Művirslivel verik át az embereket

Sok esetben előfordul az, hogy különféle művirslikkel vernek át minket, fogyasztókat. A probléma az, hogy ehhez a hatályos törvények is asszisztálnak nekik. Arról van szó, hogy a virsliben rengeteg húscafat, rendkívüli mennyiségű zsír, keményítő, és sok-sok gabona töltőanyag található.

Képtalálat a következőre: „hot dog pink slime”

Képtalálat a következőre: „greek yogurt toxic waste”

Ez általában valamilyen zsemlemorzsa, de előfordul, hogy zabpehely is van benne. Miért is ne akarnának zabot az emberek a virslijükbe? – gondolják.

Joghurtok bíbortetűvel színezve

Hiszed vagy sem, de a joghurtok nagy része nem véletlenül olyan szép vörös, vagy rózsaszín. Ezért a színösszetételért ugyanis a kármin-kivonat felel. De mi is ez a kivonat? Ha leírjuk, talán soha többé nem eszel joghurtokat.

Kaja

A kármin-kivonat nem más, mint a bíbor tetvek porrá zúzott szerveiből készülő massza, mely erős és természetes színezőanyagként előszeretettel van használva az élelmiszeripar által…

Megfestett szalonna

A szalonan sem az, aminek látszik, vagy legalábbis nem úgy készül, ahogy elsőre gondolnánk róla. Ugyanis egy speciális szerkezet segít abban, hogy a sertésdagadót egy erősen megszínezett, folyékony füsttel permetezzék le.

Képtalálat a következőre: „fresh bacon”

Ez egy erősen vérvörös színű anyag, mely jó sok festékanyagot tartalmaz, ami nem mondaható egészségesnek, bár az élelmiszeripar váltig állítja, hogy nincs egészségügyi kockázata. Ez azért kell, hogy sokkal eladhatóbb legyen a termék, s szebb legyen a szalonna színe. Hurrá…

Mérgező zacskós levesek

A zacskós levesek rengeteg különféle mesterségesnek ható anyagot tartalmaznak annak érdekében, hogy a leves ehető maradjona sok stabilizátor és vegyi anyga ellenére. A stabilizátorok mellett azonban glutamát is van bennük.

A nátrium-glutamát – más néven MSG, mononátrium-glutamát vagy E621 – a glutaminsav nátriummal alkotott sója.

Képtalálat a következőre: „konzerv leves”

Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag, ez tény, azonban attól, hogy általánosan használt, számos egészségre gyakorolt káros hatása van már bizonyíthatóan.

A tünetek és mellékhatások az arra érzékenyeknél nyaki és hátfájást, gyengeséget, fejfájást, szapora szívdobogást jelenthetnek, valamint némely forrás az egyik legveszélyesebb adalékanyagként említi.

A sajt sem teljesen sajt…

Ki gondolná ezek után, de a sajt sem teljesen sajt, és egyáltalán nem úgy készül, mint elsőre gondolnánk. A sajthoz ugyanis rengeteg cellulózt kevernek. Ez persze finomított cellulóz, de ennek ellenére sem szabad megfeledkezni róla, hogy az ember a cellulózt nem tudja megemészteni normálisan.

Képtalálat a következőre: „Sajt”

A finomított cellulózzal is hasonló a helyzet csak nem ennyire drasztikusan. A reszelt vagy csomagolt sajtok tele vannak ezzel az anyaggal, hogy a sajt összetapadását meggátolják vele.

Egyetlen tej több száz tehén tejét tartalmazza

Ez az igazi biológiai diverzitás? A viccet félretéve: egyetlen doboz tej akár több száz tehéntől származhat. Ez sok szakember szerint ugyan gyakorlatban nem, de elméletben járhat bizonyos egészségügyi kockázatokkal.

Képtalálat a következőre: „factory farming cows”

Hiszen, ha nem homogenizálnák, és ultrapasztőröznék a tejet, akkor legalább 99-szer nagyobb lenne így az esélyünk arra, hogy valami betegséget vagy baktériumot összeszedünk a tejtől…

A nyers tej, ami egyenesen a tehénből származik, ahogy sokszor a hazug termékcédulák állítják, talán sosem létezett.

Génmódosított zöldségek

Sok olyan zöldséget forgalmaz már napjainkra az élelmiszeripar, melyek komoly genetikai módosításokon mentek keresztül. Sokáig hangoztatták azt, hogy ezeknek semmilyen egészségügyi kockázata sincs.

Képtalálat a következőre: „quimica en la comida”

Azonban több friss tanulmány kimutatta, hogy ezen genetikailag módosított növények fogyasztása képes lehet az emberi genetikai kódot is módosítani. vagyis óriási veszélyei lehetnek ezek hosszútávú fogyasztásának.

$ smile

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Felháboritó.