Valódi egyenlőséget “férfi kiváltság” Köszönjük, hogy álljátok a sarat és számíthatunk rátok

Férfi kiváltság az, hogy a férfiak végzik a legveszélyesebb, legkoszosabb, legegészségkárosítóbb, legstresszesebb, legnagyobb állóképességet megkövetelő munkákat. Férfi kiváltság az, hogy a munkahelyi baleseti elhalálozások áldozatainak 92%-a férfi.

Kapcsolódó kép

Minden tiszteletem azoké a férfiaké, akik nem ideologizálnak, hanem csak teszik a dolgukat, hisz az élet nem kívánságműsor és nem habostorta. Mindenki így kéne gondolkodjon nemétől függetlenül. Emelem kalapom azok előtt, akik a két kezükkel építették fel, amit magunk körül láthatunk: házakat, utakat, gyárakat, gyártósorokat, járműveket, hajókat, repülőgépeket, űrhajókat, irodaházakat, kórházakat, iskolákat, csatornarendszereket, áram- ,gáz-, vízvezetékhálózatot, feltaláltak és megalkottak háztartási gépeket, amik segítségével hozzávetőleg a tizedére csökkent a házimunkával töltött idő.

Köszönjük, hogy álljátok a sarat és számíthatunk rátok. Ti vagytok a hétköznapok hősei.

Képtalálat a következőre: „mindennapokhősei foto”

Dosztojevszkij szerint könnyebb hősnek lenni egy másodpercig,  egy óráig, napig, mint néma heroizmussal viselni az emberre rótt felelősségteljes feladatok mindennapjait. Vállalva a szürke hétköznapok diktálta munkát, amelyért nem jár dicséret, amely munkának hősiességét alig veszik észre, amely szinte senki érdeklődését nem kelti fel. Hősiesség megmaradni a súlyos terhekkel járó önfeláldozó munka mellett, amire a mindennapok hősei önmagukkal szerződtek, mert ez a természetük.

Mindenki hős, aki nem hátrál meg, aki saját létfenntartásán kívül másokért is képes tenni valamit. Róluk szól a Mindennapok hősei elnevezésű kezdeményezésünk, azokról az emberektől, akik nem csak magukért, hanem másokért tesznek, és tenni akarnak, s akiktől távol áll a magamutogatás, az öntömjénezés, akik megérdemlik, hogy akár egy rövidke időre is, figyeljünk rájuk, megadjuk a nekik járó tiszteletet, kimutassuk a hálánkat és elismerésünket, mert bármennyire is megérdemlik, csak ritkán kerülnek a figyelem központjába. Fontos lenne látni és hallani őket, mert olyan értékrendet és értékeket képviselnek, amit a környezetükben tudatosítani kellene, de erre csak jelképes a lehetőségek adódnak, mint amilyen a Mindennapok hősei civil kezdeményezés.

MINDENKI HŐS, AKI NEM HÁTRÁL MEG

Kapcsolódó kép

Sok ezer hétköznapi hőst szülnek a mindennapok. Tűzoltók, rendőrök, mentőalakulatok, tanárok, önkéntesek, orvosok, átlagpolgárok, akik igazi hőstetteket hajtanak végre, mert gyakorta az életüket kockáztatják mások életéért, de hős akárkiből lehet. Még abból is, aki megnyugtat egy kisgyereket csupán azzal, hogy a vállára terít egy kabátot, és tudatja vele, hogy a világnak még nincs vége.

Kis, hétköznapi hősökről beszélünk, akik bátor tetteket visznek véghez titánokhoz méltó erőkifejtéssel, bár nem haladták meg az emberi szintet.

$ Masterboy.2

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Bulvár.