Ködlámpázik, ha kell, ha nem, neki van olyan…A legidegesítőbb sofőrtípusok

Kapcsolódó kép

Akik szerelembe esnek az autó láttán…

Nem húzódik le. De egy milliméternyit sem. Ő nem, majd te. És amikor elmentek egymás mellett, majdhogynem súrolva egymás autóját, összepöccintve a visszapillantókat a szűk úton, nem néz rád, nem int, nem bólint. Ő magasabb kasztba tartozik, neki egyenes az útja, nem rángatja jobbra-balra a kormányt, ő valaki, te, a senki, majd kitérsz az ő magasztos útjából.

Ötvennel lehetne menni, de ő harminccal szarakodik előtted. Huszonöttel. Sietsz. Haladnál. Mindig jönnek szembe, nem tudod megelőzni. Látod, hogy forgatja a fejét, nézelődik, bámészkodik. Végre lefordul, tizenkét perces tökölés után.

Dúródik a seggedbe. De hosszú kilométereken át. Akkor menjél, bazmeg. De nem megy. Akkor meg? Mit akar? Végre megelőz, menj anyádba felszólítással búcsúzol tőle.

Kurva lassan fordul be. Akkurátusan feji a kormányt. Mi van? 600 000 tojást szállítasz a csomagtartódban? Félsz, hogy kiborul hátul a cefre? Legközelebb nem akarod esetleg letekert ablaknál, kihajolva megnézni, hogy valóban fordulnak-e a kerekek? Netán kiszállni kanyarodás közben?

Rohadt gyorsan közeledve villog rád az autópályán, pedig te is a 145-öt súrolod. Hova a jó ku? Akkor menjél, bazmeg.

Ködlámpázik, ha kell, ha nem. Neki van olyan. Neked nincs? Mér nincs? Na, látod. Ő be is bírja kapcsolni, kajakra. Ő ottan lent akarja pásztázni az utat, laposba tolja, vágod. Nem kell hozzá köd, nem köddel működik a lámpája, höhö.

Dudál. Dudálgat, érted. Ott volt az első órán autóvezetésből, amikor dudálni tanultak a mazsolák. Azóta is tudja. Jelez. Csajoknak, haveroknak, szomszédoknak. Ha hazaér, rányom egyet. Ha elindul, megpöccinti, megsorozza. Hangos, hatásos. Dudálok, tehát vagyok.

Reflektorral városban. De mint az állat, szinte üvölt a fényszórója. Kiégeti a szemedet. Villantasz rá. Nem érti, mi lehet, biztos mérnek, megköszöni, vagy nem is veszi észre a jelzésedet. Szereti a fényt, szereti az életet, szégyelld magad, te, aki a sötétben tévelyegsz!

Megáll az út közepén. Csak úgy, bárhol. Irányjelzőt nem piszkálja. Elég a féklámpa, hirtelen. És akkor ott úgy áll. Valakit vár. Vagy csak viszket a bokája. Meg kell rendesen vakarni, nem ám menet közben. Vészvillogó sincs, hülye vagy? Szerinted az mennyit fogyasztana?

Ismerős, de nem köszön. Légy megértő, huszonhatszor annyiba került az új traktor méretű, egybehegesztett Mercedes-BMW-je, mint a te proli talicskád. Neki már nem kell köszönnie a volán mögül, elérte a köszönésmentes vagyonhatárt.

Városon kívül – ahol kilencvennel lehetne menni – mérnek a fiúk. Jeleztek neki, biztos, ami biztos, ő majd jól lelassít. Hatvanra. Valaki üzenje már meg neki, hogy sajnos nincs jutalom a kékektől postán, ha jóval a sebességhatár alatt gurulsz bele a traffiba.

Országúton lájkoló. Posztol éppen a drága, az út amúgy is ugyanolyan, mint mindig, tök monoton, a hírfolyam sokkal izgalmasabb. Tegnap sem volt semmi para, haladjunk, közben meg zajlik az élet a fészen, nem kéne lemaradni a haverok új képeiről. A térdével fogja a kormányt, ujjacskáival telefont tart, lájkolgat, megoszt, kommentel.

$.$,$.

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekes.